Placemats voor ouderen
30.000 ouderen ontvangen een placemat in mei en juni 2021

Veel Liefs ontwikkelt nostalgische placemat voor thuiswonende ouderen


Het eetmoment. In deze corona-tijd maakt dit je soms extra bewust dat je een klein wereldje hebt. Ook al mogen we langzaamaan iets meer, we zijn helaas nog steeds niet in het normaal. Daar wilde een aantal zorgorganisaties wat mee doen. Samen met het team van Veel Liefs ontstond de placemat in mei 2021. Een tweezijdig bedrukte A3 dat vol staat met leuke weetjes, teksten en gedichten.

BN-ers in actie

De wens was om de placemat te vullen met berichten van BN-ers. In het voorjaar heeft het team BN-ers opgeroepen om hun quotes, verhalen, gedichten, muziektips en puzzels te sturen. Dat hebben ze massaal gedaan, waardoor er zelfs een selectie moest worden gemaakt.
Paul van Vliet, Jan Terlouw, Janny van der Heijden, Rudolph van Veen, Herman van Veen, de strip Generaal, het boek Vorstelijk Tafelen, het Kröller-Müller Museum, Piet Paulusma en Pim Beukenkamp hebben bijgedragen aan de placemat, waarvoor ontzettend veel dank! Daarnaast heeft het St Antonius Ziekenhuis beweeg- en ontspantips verstuurd en Keukentijgers eet-tips. Denksport heeft een puzzel speciaal gemaakt voor deze gelegenheid.

Mooie herinneringen

Doel van de placemat is om ontspanning en afleiding te geven tijdens de maaltijd. De geplastificeerde placemats brengen elk eetmoment weer wat nieuws. Door elk eetmoment leuker te maken, wordt er ook beter en meer gegeten, wat ook goed is voor de gezondheid.

Tijdspad

Er zijn 30.000 placemats verspreid naar thuiszorgorganisaties eind mei. Zij zorgen er voor dat dit begin juni wordt verspreid naar de mensen thuis, die een vorm van zorg krijgen.

Sponsoren

Een project als deze kan niet zonder sponsoren. De placemat heeft geen reclame en alleen prachtige content. Dat is mogelijk gemaakt door Postillion Hotels, Kröller Müller Museum, Stichting Kleine Coronahulp en Stichting Brentano's Steun des Ouderdoms. Daarnaast hebben Present Savvy en Boostr Agency bijgedragen aan de opmaak en het drukken van de placemat.

Voorbeeld

Veel liefs placemat mei 2021

Een impressie van de voorkant van de tweezijdig bedrukte placemat met een watermerk.

De vorige actie in februari

Tijdens Valentijn zijn er 16.000 ouderen verrast met een pakketje. Onderstaand filmpje laat dit project zien. 37 bedrijven en drie fondsen hebben dit samen met duizenden kaartenschrijvende Nederlanders mogelijk gemaakt! 

Meer informatie kaartenactie

Meer weten? 

Wil je meer weten over de actie met de placemats? Wil je een bericht achterlaten voor de organisatie? Heb je andere tips of opmerkingen? Klik hieronder op een van de buttons of bel of app met Wenda Linthorst via 06-52684006.

Help mee! 
Wil jij support van ons krijgen, wil je een idee bij ons netwerk posten of wil je juist zelf meehelpen? Laat het weten! 
Start nu