Placemats voor ouderen
Duizenden ouderen verrassen met een placemat in het voorjaar

Veel Liefs ontwikkelt nostalgische placemat voor thuiswonende ouderen


Na de kaartenactie in februari gaan we weer verder! We ontwikkelen een nostalgische placemat voor thuiswonende ouderen. Met foto’s, teksten en quotes van bekende Nederlanders. Met de actie wil ‘Veel Liefs’ ouderen laten ervaren dat zij niet vergeten worden in de coronatijd.

Achtergrond

Wenda Linthorst is oprichter van Veel Liefs. Een team uit de gastvrijheidsbranche, waaronder hospitality-expert Anna Casemier, zet zich belangeloos in. Er zijn door het initiatief een aantal succesvolle activiteiten voor Veel Liefs ontwikkeld waardoor meer dan 25.000 mensen al iets vanuit hen hebben ontvangen. Anna Casemier: ‘In Nederland zijn er meer dan twee miljoen zelfstandig wonende ouderen. Zij hebben juist in deze tijd te maken met sociaal isolement en eenzaamheid. Zo missen ze de mogelijkheid om gezellig samen aan tafel te eten. Dat bracht ons op het idee van de placemat.’

Mooie herinneringen

Doel van de placemat is om ontspanning en afleiding te geven tijdens de maaltijd. De geplastificeerde placemats brengen elk eetmoment weer wat nieuws. Door elk eetmoment leuker te maken, wordt er ook beter en meer gegeten, wat ook goed is voor de gezondheid.

Oproep bekende Nederlanders

Om dit initiatief tot een succes te maken vroeg ‘Veel Liefs’ in april 2021 bekende Nederlanders op om een bijdrage te leveren aan de placemat. Bijvoorbeeld met een spreuk, gedicht, kort verhaaltje of quote die verwijst naar herkenbare momenten van vroeger. Intussen is er een placemat ontstaan met talloze leuke items, gedichten van BN-ers, leuke recepten, weetjes, een weerfeitje en meer. We weten zeker dat iedereen deze Nederlanders kent en gaat genieten van hun berichten. Ook staat er een rebus, woordzoeker en strip op.

Indicatie van de placemat

Tijdspad

De placemat wordt nu opgemaakt. Binnenkort vindt de eerste druk plaats. De placemats worden eind mei verspreid naar de eerste thuiszorgorganisaties.

Kosten

Zorgorganisaties mogen gratis de placemat aanvragen, waarna we ze naar hen toebrengen. Fondsen zijn gevraagd om bij te dragen aan dit project. Ken of ben je een fonds die dit project een warm hart toedraagt zodat we snel een tweede druk kunnen doen? Neem dan contact op met ons.

Kaartenactie in beeld

Tijdens Valentijn zijn er 16.000 ouderen verrast met een pakketje. Onderstaand filmpje laat dit project zien. 37 bedrijven en drie fondsen hebben dit samen met duizenden kaartenschrijvende Nederlanders mogelijk gemaakt! 

Meer informatie kaartenactie

Meer weten? 

Wil je meer weten over de actie met de placemats? Wil je dat de mensen die zorg nodig hebben van jouw zorgorganisatie een cadeautje ontvangen? Bekijk onze socials of neem contact op met Wenda Linthorst via mail. Ook kun je haar bellen of what's appen via 06-52684006.

Help mee! 
Wil jij support van ons krijgen, wil je een idee bij ons netwerk posten of wil je juist zelf meehelpen? Laat het weten! 
Start nu